DodgeTalk Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
42 Posts
Discussion Starter #1
Hey everyone,

Happy New Year! I'm sorry I never updated everyone on my last thread "2005 Dakota 4.7 electrical craziness" but I will now. The shop ended up doing a better wiggle test of every wire than I did and got the truck to shut off while idling. It was a problem within a wire bundle on top of the transmission. The wire(s) causing the problem were for an 02 sensor. He had to take off the manifold to get the wires out and found the wire loom disintegrated but no noticeable spot where the wire was shorting out. Anyway, he sealed up every wire supposedly and the truck was good, $650 later.

I had no problems until a couple of months ago when the truck coughed quickly and went back to normal. It happened a couple more times after that, no engine light for those. Well, just before Christmas I met with a supplier for the special JB engine treatment I use for this thing and on the way back it happened again. I was cruising at about 45 in 5th gear (gently). The engine felt like it just blew up but it only went dead for a second and came back to life. Every light on the dash came on and the rpm's went to 0. The truck got me home no problem in limp mode with the engine light blinking and chiming but it was running strong (up to the limp mode cut-off at 2500 rpm). I left it idling for 20 minutes or so and it was smooth like normal. The exhaust smelled fine. It won't start now but will turn over unlike the last major problem. The fuel pump turns on this time too. I've checked wiring and unplugged sensors to see if it would start but no luck. I'll be getting it towed to a shop soon. If anyone has suggestions, please let me know. Otherwise, I'll post the problems found. By the way, I am at 106k miles and just recently put in my 4th set of plugs in an effort to keep it running strong. My soon-to-do list included all new o2 sensors.

I'm not happy with problems that leave me stuck. If this stupid truck would just give me the "normal" check engine light and keep running I wouldn't be so mad right now. :violen: I never neglect getting those problems taken care of quickly. Anyway, my plans of keeping this thing for 300k get less likely if I can't trust it. It isn't like my wiring harness has ever been tampered with. It doesn't see road salt or salt water either. There is no rust and no rusty grounds. :nono
 
1 - 1 of 1 Posts
Status
Not open for further replies.
Top