Temp. Gauge not working - DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
 HOME  FORUMS  GALLERY  GARAGE  TECH  CLASSIFIEDS  LINKS  MEMBER MAP  ARCHIVE  SPONSORS
INFO SITE HELP ARCADE TELL-A-FRIEND STAFF CONTACT US AUTO LOANS


DodgeTalk.com is the premier Dodge forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.Please Register - It's Free!
Go Back   DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums > Dodge Truck, SUV and Van Forums > Dodge Ram Truck 2nd Gen (94 01) Forums > 2G Dodge RAM - General Talk

Closed Thread
 
Thread Tools

rwtapp
 
  Temp. Gauge not working - Posted: 06-29-2005, 05:04 PM
rwtapp
Joined: Apr 2005
Posts: 19
City: IOWA
State: IA
Status: Offline
Post #1

After doing the intake plenum gasket repair my gauge does not work.
I was very careful with the intake when cleaning it.
Could the manifold be air locked or bad sending unit?
I checked the sending unit with an ohm meter and it seems fine?
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 

98QuadCabV10
 
 Posted: 06-29-2005, 08:53 PM
98QuadCabV10's Avatar
EPA's Worst Nightmare
Joined: Feb 2005
Posts: 1,663
City: Washougal, WA
State: WA
Status: Offline
View This User's Gallery View This User's Garage
View This User's Timeslip
Post #2

Which gauge are you talking about? Coolant?
__________________
1998 Ram Quad Cab 2500 Short Bed V10 4x4
C.A.I.
Headers.
SCT Tuner
3" SRB Lift
Fast Man TB
GM Push Rods
2" Leveling Kit
1.7 Roller Rockers
Exhaust: No cats, Flowmaster 50
Best Runs
60': 2.27
1/8th: 10.23 @ 68.56 MPH
1/4: 15.93 @ 85.7 MPH
0-60: 7.9sec

V10 Ram Club #1

Click For Info

View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote

rwtapp
 
 Posted: 06-29-2005, 09:54 PM
rwtapp
Joined: Apr 2005
Posts: 19
City: IOWA
State: IA
Status: Offline
Post #3

The coolant gauge.
I replaced the sending unit, checked the connector out and it still doesn't work?
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote

98QuadCabV10
 
 Posted: 06-29-2005, 10:25 PM
98QuadCabV10's Avatar
EPA's Worst Nightmare
Joined: Feb 2005
Posts: 1,663
City: Washougal, WA
State: WA
Status: Offline
View This User's Gallery View This User's Garage
View This User's Timeslip
Post #4

Sorry I miss read your topic. Feel like an idiot now.
Turn your ignition key to the "on" position with the engine not running and measure the amount of volts you have at the connector. There should be 5 volts.
You can also measure the Resistance of the sensor. Measure it when the engine is hot and when it is cold. There should be a difference.
Your temp gauge could be working properly and your thermostat could be stuck open making your gauge read cold all the time.
Also make sure the cooling system is full of coolant.
Sometimes there is more than 1 temp sensor. 1 for the computer and 1 for the gauge. Make sure you are checking the right one. If your not sure you can replace both.
__________________
1998 Ram Quad Cab 2500 Short Bed V10 4x4
C.A.I.
Headers.
SCT Tuner
3" SRB Lift
Fast Man TB
GM Push Rods
2" Leveling Kit
1.7 Roller Rockers
Exhaust: No cats, Flowmaster 50
Best Runs
60': 2.27
1/8th: 10.23 @ 68.56 MPH
1/4: 15.93 @ 85.7 MPH
0-60: 7.9sec

V10 Ram Club #1

Click For Info

View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Egt Gauge Not Working wcbcruzer 2G Dodge RAM - General Talk 17 04-17-2005 07:50 PM
trans cooler and trans temp gauge help bigredtank 2G Dodge Ram Performance Talk 0 03-20-2005 11:05 PM
SPEEDO and GAZ GAUGE Not working... loowee Dodge B-Series Vans 1971 - 2003 5 02-16-2005 11:17 AM
Anyone have oil temp gauge in 4.7 04QuadCab8 3.7L, 4.7L, 8.3L Tech 1 01-02-2005 01:28 AM
Fuel Gauge Not Working ollhippieinsc Dodge Dakota 1st Gen (87 -96) Forum 4 12-24-2004 09:58 AM



All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.





Privacy Statement