2003 stratus heater problem - DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
 HOME  FORUMS  GALLERY  GARAGE  TECH  CLASSIFIEDS  LINKS  MEMBER MAP  ARCHIVE  SPONSORS
INFO SITE HELP DODGETALK MERCHANDISE ARCADE TELL-A-FRIEND STAFF CONTACT US AUTO LOANS


DodgeTalk.com is the premier Dodge forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.Please Register - It's Free!
Go Back   DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums > Dodge Vehicle Forums > Dodge Stratus Talk > Dodge Stratus 2nd Gen (01 - 06) > 2G Dodge Stratus - General Talk

Closed Thread
 
Thread Tools

Tmkus
 
  2003 stratus heater problem - Posted: 12-14-2004, 07:06 PM
Registered User
Joined: Dec 2004
Posts: 2
City: Columbus
Status: Offline
Post #1

I have a 2003 Stratus Coupe 2.7 with the following problem: It only blows hot air when its turning over 2000 RPM. The minute I rev to that magic 2000 I get hot air otherwise only cold. this goes for defrost or floor settings. Any thoughts?
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 

LB3711
 
 Posted: 12-15-2004, 06:33 PM
LB3711's Avatar
Moose
Joined: Nov 2002
Posts: 4,289
City: Trumbull
State: CT
Status: Offline
View This User's Gallery View This User's Garage
View Member's FaceBook Profile
Post #2

coupe doesnt have the 2.7. you either have the 2.4 or the 3.0
__________________


2011 Dodge Ram 1500 Hemi QC 4x4
Ram Pics
2001 Dodge Stratus ES 4Dr. 2.7L Magnum DOHC V6. SOLD
http://pages.cthome.net/lb3711 :: http://www.cardomain.com/id/lb3711
2002 Dodge Durango SLT 4Dr. 4.7L Magnum V8. SOLD
http://www.cardomain.com/id/lb3712
Proud Member of The Original WCPW

View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote

vin_in_boston
 
 Posted: 12-16-2004, 01:58 PM
Registered User
Joined: Dec 2004
Posts: 1
Status: Offline
Post #3

Have you checked your anti-freeze level? Could be that not enough anti-freeze is circulating through the system. Make sure you are topped off to the recommended level. Hopefully that is all it is. Good luck.
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote

Tmkus
 
 Posted: 12-17-2004, 04:35 PM
Registered User
Joined: Dec 2004
Posts: 2
City: Columbus
Status: Offline
Post #4

LB3711 and Vin in Boston. Thanks for the replies, LB yea it's not a coupe it's a sedan just like yours (ES 2.7 mag). Vin, Added some antifreeze and it cured the problem. Why is it that I never think of the easy fixes first? I always assume its a major problem. thanks for the help[.
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote

Dodgevanman
 
 Posted: 12-18-2004, 12:01 AM
Dodgevanman's Avatar
Do It In A Van
Joined: Oct 2004
Posts: 8,045
City: Baltimore Hon!
State: MD
Status: Offline
View This User's Gallery
Post #5

Check to see why you were low on coolant. That stuff doesn't just evaporate. You might have a slow leak somewhere.
__________________
Nate Breece

1994 B250 Ram Van Conversion by Elk
5.2L Magnum

2008 Grand Caravan SXT
3.8L




Member of:
North Chesapeake Bay Vans, est. 1975
View Public ProfileSend a private message to %1$sSend email to %1$sFind all posts by %1$sAdd %1$s to Your Buddy List Reply Reply With Quote
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.





Privacy Statement