Transmission fluid smell...In 4x4 mode - DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
 
Thread Tools
#1 Old 12-05-2009, 02:01 PM
darkwind72
Registered User
 
darkwind72's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Transmission fluid smell...In 4x4 mode

Has anyone else noticed this:

We've gotten quite a bit of snow in Alberta, and I've had to lock my truck up in 4x4, and when I'm driving around, it's fine, but when I have to punch it, I can smell transmission fluid. It's not a strong smell, and it goes away after a minute or so, but I didn't notice the smell in my old truck (a ford). Anyone else notice this? Is it normal?

Dave

: 2013 Dodge Ram CrewCab 4X4 Sport Package. All white exterior, black interior. Eight-speed Auto with the HEMI, nearly loaded
darkwind72 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 12-09-2009, 02:08 PM
buckmann686
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 268
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have ran my truck in 4x4 quiet a bit but only in mud we don't get snow here in Alabama. I have never noticed the smell you are talking about on this truck or my last 05 dodge.

'09 Dodge Ram 1500 4x4 Hemi Crew Cab Laramie- Stone White
buckmann686 is offline  
#3 Old 12-09-2009, 02:57 PM
darkwind72
Registered User
 
darkwind72's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks. I've checked the fluid in the transfer case, and the transmission, and there's no fluid loss. As I said, I have never noticed the smell in my Ford before. Weird!

Dave

: 2013 Dodge Ram CrewCab 4X4 Sport Package. All white exterior, black interior. Eight-speed Auto with the HEMI, nearly loaded
darkwind72 is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission Limp mode Techy Dodge Avenger 1st Gen (95 - 2000) 0 05-05-2008 10:44 PM
Transmission is stuck in limp mode ????? SixT8Chevl 3G Dodge RAM Diesel Talk 12 05-18-2007 06:20 AM
Transmission fluid level does not go up when adding fluid Hemixav 3G Dodge RAM - Drivetrain Talk 17 02-23-2007 07:03 AM
Tow mode on, transmission still goes into 5th 68Malibu 3G Dodge RAM - General Talk 11 11-01-2005 06:11 AM
99 stratus limp mode Transmission intrigueing Dodge Stratus 1st Gen (95 - 00) 0 06-06-2005 08:20 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome