5.9 missing (running rough) when cold? - DodgeTalk : Dodge Car Forums, Dodge Truck Forums and Ram Forums
Notices

Closed Thread
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 12-31-2008, 10:24 AM Thread Starter
graphicmovement
Registered User
 
graphicmovement's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
5.9 missing (running rough) when cold?

I have 2002 1500 with 5.9 85,000 miles. It was previously missing when cold about 3 months ago, and a buddy of mine (dodge tech) suggested I go through the ignition system, so I replaced plug, wires, rotor and cap (all mopar parts). It ran great for 3 months, now I am back to missing from start up for about 5 minutes, then it runs fine. Another note Dodge replaced my long block under warranty (rod knock), I wonder if there is a connection?

Thanks guys!
graphicmovement is offline  
Quick Reply
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 12-31-2008, 11:52 AM
desync0
Gear Jammer
 
desync0's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Windsor,On,Canada
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
make sure all the plug wire a firmly pushed on to the plugs (i had one come loose and it would intermitantly miss at idle)

And did you route all the spark plug wires according to the tsb?
http://dodgeram.info/tsb/1998/18-48-98/18-48-98-v8.htm

2002 Flame Red QC 4x2 Sport With a 360! Sold
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Red truck club member #251
2011 Wrangler Trading ASAP I miss my truck!
desync0 is offline  
post #3 of 3 Old 12-31-2008, 01:40 PM Thread Starter
graphicmovement
Registered User
 
graphicmovement's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks, I will check the wires to see that they are fully engaged, dodge did the install of the wires and plugs, so I hope they did it correctly, but I will double check that also.

Thanks again!!
graphicmovement is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to use most of our features, you must first register.
Please enter your desired User Name, your Email Address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
The registration process requires you to activate your membership by following a link in an E-Mail that will be sent to you immediately upon completing this form. You must enter a valid email address or you will not receive this activation code and you will NOT be registered. Your E-Mail address is NOT publicly available to anyone as policy.

AOL E-MAIL USERS: Please click HERE for important info pertaining to your e-mail address.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    User Tag List

    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page


    Forum Jump

    Similar Threads
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Doh!~ Running Rough - Thoughts! 2006 Dodge 2500 Diesel Prynce 3G Dodge RAM Diesel Talk 9 10-14-2008 04:28 PM
    '02 4.7 running rough Mongo79 3G Dodge Ram Performance Talk 27 08-17-2008 02:40 PM
    Problems running in the cold codydale 1972-1987 Dodge Ram Trucks (D, W-series) 14 12-14-2007 02:35 PM
    Problem running with damp cold days whtrthanu 2G Dodge RAM - General Talk 2 03-19-2004 04:16 PM
    truck putting out code 32 and running rough skijoe 2G Dodge RAM - General Talk 0 12-29-2003 10:56 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off

     
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome